Istoricul nostru

Istoria Alchimex, a început în 1998, atunci când, cativa oameni cu experienţǎ în domeniul industriei de protecţie a plantelor au pus bazele primei firme româneşti cu capital integral privat, având drept activitate fabricarea produselor de protecţia plantelor şi fertilizanţi foliari.

Am început activitatea cu o instalaţie de micǎ capacitate pentru fungicide şi insecticide sub formǎ de pulberi umectabile.

În numai doi ani, am reuşit sǎ punem în funcţiune alte două instalaţii, pentru formularea produselor lichide, iar în anul 2002 am inaugurat o nouǎ instalaţie de formulare fungicide şi insecticide sub formǎ de suspensii concentrate, a cărei capacitate a fost dublată în anul 2009. 

La sfârşitul anului 2013, valoarea totalǎ a investiţiilor în capacitǎţi de producţie depăşise 5,5 milioane de euro.

În prezent ne bucurǎm de performanţele unei echipe de 50 specialişti, înzestraţi cu o viziune inovatoare şi spirit de echipă, ce îşi canalizează eforturile spre satisfacerea celor mai exigente cerinţe ale clienţilor.

Calitatea produselor, performanţele echipei si tehnologiile de ultimă generaţie au făcut ca Alchimex să devină cel mai mare producător de pe această piaţă în România. Din noiembrie 2011, Alchimex are ca acţionar prestigiosul grup japonez Sumitomo Corporation, care a preluat peste 90% din acţiunile acţionarului nostru majoritar – firma Alcedo, cel mai mare distribuitor naţional de produse de protecţia plantelor - investiţie ce a demonstrat cǎ cele douǎ firme au trecut cu succes testul rigorii japoneze.